Corona als
een nieuwe start
De Coronacrisis is een ongelofelijke accelerator gebleken voor de digitale transformatie. Wie had begin 2020 ooit durven denken? De Coronacrisis heeft het doldraaiend rad brutaal stopgezet, waardoor we pardoes het rad zijn uitgetuimeld. We zijn nog aan het bekomen van onze val en weten niet goed wat ons overkomen is.
Durf jezelf fundamenteel terug in vraag te stellen als je voelt dat er op strategische vlak echt wel een tandje bijgestoken moet worden. There’s no time left! Een nieuwe start nemen is gezond. Durf je hele strategie te herbekijken. Verbind de behoeften van de klant met de behoeften van je eigen medewerkers.
Er heerst altijd een frictie tussen stabiliteit en verandering. Strategische marketing en slimme oprechte interne communicatie gaan hand in hand om terug grip te krijgen op de situatie.
Wat betekent dit voor jou?
Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze transformatie architecten om te bekijken wat dit voor jou zou kunnen betekenen.
Employee experience maturity index
Groei stap per stap met het maturiteitsmodel.
Waar staan we voor
“Finding your purpose is a lifelong adventure. Enjoy the journey” – Todd Stocker
Waar staat het bedrijf voor? Wat zijn de visie, de missie en de ambities van een organisatie? Zijn deze onderbouwd door sterk gedragen waarden en vertaalt zich dat in concreet individueel gedrag? Weten de mensen wat er van hen verwacht wordt? Voelen de mensen zich wel voldoende aangetrokken tot de purpose van de organisatie? En in welke mate is dat allemaal gekend in de markt?
Zoveel mensen, zoveel meningen… Hoe creëer je 1 gedragen verhaal waar elk individu van het team met zijn of haar eigen persoonlijkheid achter staat? Reculer pour mieux sauter.
Klankbord nodig?
Bouw 1 complementair dream team. Bepaal samen het storyboard waar je als organisatie voor staat. Deze twee items gaan hand in hand. Interesse? Laat het ons weten.
Slagkracht van de organisatie
He who is not in readiness today, will be less prepared tomorrow.” – Marcus Valerius Martial
De Coronacrisis maakt ons duidelijk wat we eigenlijk al wel wisten: verandering is de enige constante. Niets staat eeuwig vast. Dus je kan maar beter ‘veranderen’ mee in het DNA van je organisatie steken.
Maar is je organisatie wel klaar voor verandering? Dat hangt af van vele factoren.
Zet interne communicatie met stip bovenaan uw prioriteitenlijst als je met een digitale transformatie start. Sterke interne communicatie creëert goesting, zolang ze authentiek en toegankelijk is en vooral tot concrete acties aanzet.
Goesting kan je niet afdwingen. Je kan er alleen de juiste voedingsbodem voor creëren.
Een transformatie betekent verandering. Iedereen wil verandering, maar niemand wil veranderd worden. Er heerst altijd een frictie tussen stabiliteit en verandering; van willen en kunnen veranderen. Het gaat er daarbij om emoties te rationaliseren en de ratio te emotionaliseren. Elk digitaal project heeft zowel een technische als menselijke kant. Alles begint immers met de wil om de nieuwe technologie te willen omarmen. Zo gauw die wil er is, moet de werknemer ook kunnen veranderen.
Als organisatie moet je projectmatig leren werken. Een digitale transformatie bestaat uit talloze transformatie initiatieven. Je werkt op alle fronten tegelijk. Sterk programma management & project portfolio beheer zorgen ervoor dat de onderlinge afhankelijkheden op de best mogelijke manier worden vastgepakt.
Interesse in onze change management, user adoption en/of interne communicatie diensten?
Wij vormen graag een verlengstuk voor uw PMO office en/of communicatie afdeling, zowel in co-sourcing modus als op afroep.
Op zoek naar sterke programma managers & project managers met ervaring in digitale transformaties?
Geef ons een seintje.
Employee Advocacy
“True advocacy is born from culture, not technology or marketing.” – Jay Bear
Zoals Simon Sinek zegt: “Customers will never love a company until the employees love it first”. Zet je eigen mensen dus op de eerste plek. Het zijn niet de grote strategische beslissingen die het verschil maken, maar wel de kleine dagelijkse beslissingen die elke medewerker bewust en onbewust maakt, elke dag opnieuw, die de klantbeleving zullen bepalen.
Een succesvol bedrijf straalt iets uit. Er heerst een bepaald aura rond. De bedrijfscultuur vormt de maïzena tussen de verschillende bedrijfsprocessen. Die cultuur, dat zijn de mensen. Cultuur is de emotionele schakel tussen strategie en uitvoering. Het is niet eenvoudig om het concept ‘cultuur’ te duiden.
Cultuur bepaalt het gedrag van mensen in een organisatie en daarbij gelden soms ongeschreven wetten die zeer moeilijk te veranderen zijn. Een cultuur die niet in evenwicht is, maakt van je bedrijf eentje met 2 gezichten.
Het zijn de mensen die uiteindelijk het verschil maken. Ik zeg daarom altijd: “Don’t hire the skills, hire the attitude”. Innerlijke drijfveer, soft skills van een kandidaat en ‘matchbaarheid’ met het DNA van de organisatie heb ik bij aanwervingen altijd veel belangrijker gevonden dan diploma’s. Competenties kan je aanleren, gedrag veranderen is veel moeilijker. Zet je eigen mensen centraal – employee centricity.
Benieuwd?
Breng de ‘employee journey’ in kaart, map deze met je ‘employee touchpoints’ en bekijk samen met onze transformatie architecten hoe we er een unieke consistente positieve ervaring van kunnen maken. Interesse? Geef ons een seintje.
Wens je meer info?
Activeer de trots van je medewerkers naar een digitaal ambassadeursplatform. Zoek de gulden middenweg en zorg voor een totale ommekeer bij je eigen mensen. Succes gegarandeerd!
Employee Experience Maturity Index
“Your customer experience will only be great if your employee experience is greater.” – Carol Wain
Een bedrijf werkt op verschillende snelheden, dus een digitale transformatie blueprint bestaat uit verschillende maturiteitsmodellen.
De employee experience maturiteitsindex is er één van en biedt een totaalbeeld over de medewerker. Het maturiteitsmodel stippelt een concreet stappenplan uit. Het heeft totaal geen zin om al te willen beginnen lopen, als je nog niet eens kan stappen.
De Ex maturiteitsindex is in detail uitgewerkt met 5 ankerpunten: segmentatie, employee journey, 360° view, interne communicatie en employee intelligence. Elk onderdeel wordt individueel geplot in het trappenmodel. Een 6de ankerpunt – technologie – geeft inzicht in de digitale employee experience.
Een transformatie architect en experience manager brengen alle initiatieven in kaart en analyseren de onderlinge afhankelijkheden. Ze creëren structuur in de ogenschijnlijke chaos. Ze bouwen voort op bestaande initiatieven, maar zorgen er tegelijkertijd voor dat de fundamenten goed zitten. Zelfs als dat wil zeggen dat sommige initiatieven moeten herbekeken worden.
Elke dimensie (strategie – mensen – technologie) komt aan bod. Stap per stap.
Geïnteresseerd in de employee experience maturity index?
Lees het boek 'De gulden snede van de digitale transformatie' en gebruik het gedetailleerde employee centricity model als voorbeeld voor je eigen invultemplate die jou in één oogopslag inzicht geeft in de individuele behoeften van mensen op verschillende momenten.
Wens je meer info?
Wens je te weten hoe wij jou kunnen helpen om dit totaalbeeld in kaart te brengen, laat het ons weten. Onze transformatie architecten en experience managers staan jou graag te woord.
Employee Intelligence
“Creativity is intelligence having fun” – Albert Einstein
We mogen ons vandaag de dag gelukkig prijzen. Om je medewerkers te leren kennen, bestaan er vandaag heel wat bijzonder nuttige tools. Verschillende mensen hebben verschillende behoeften op verschillende momenten. Inzicht krijgen in what makes them tick is dan ook super belangrijk. Zet je mensen op de eerste plaats. Intrinsieke werk motivatie zorgt voor de unieke positieve klantenbeleving, elke dag opnieuw.
Begin bij de basis. Hoeveel medewerkers heb je? Het lijkt een merkwaardige vraag, maar bij vele organisaties loopt het hier al mis. Segmenteer je medewerkers volgens leeftijd, geslacht, woonplaats… en creëer een visueel inzicht in je populatie. Stel persona’s op, stippel de ideale werknemersbeleving uit bij instroom, doorstroom en uitstroom. Bevraag. Pols naar de werknemerstevredenheid.
Van HR analytics tot een employee data warehouse. Het neusje van de zalm waarbij ook de slow moving dimensions in kaart worden gebracht. Onderbouw de volledige Employee experience maturiteitsindex.
Meten is weten!
Interesse in één van onze employee intelligence activiteiten? Contacteer ons voor een persoonlijk intake gesprek.